Jeg fikk noen gamle impregnerte lekter som hadde vært brukt som stolper til noen skilt. Disse skulle i utgangspunktet på fyllinga. Tenkte med en gang jeg så disse at dette må det bli en blomsterkasse av.

Som dere ser på bilde under så har disse stått ute en stund, da de er helt grå og møkkete.

Kapping av lengder

Da var det bare å få i gang kappsaga, og jeg bruker en stoppblokk på saga for at alt skal bli kappet i riktige lengder.

Så må det kløves

For å få en så stor blomsterkasse ut av disse materialene bestemte jeg med for å kløve lektene. Dette må man gjøre på en bordsag.

Hadde bare nok til 3 rader, så jeg bestemte meg for å kløve lektene
Her kløves det

Pussing og atter pussing

Så kommer den store jobben, pussing av disse lektene. Blomsterkasse hadde fått en gammel look hvis jeg ikke hadde pusset, men ønsket at denne skulle se relativ ny ut. Jeg brukte både plansliper og eksentersliper til denne jobben. Husk maske for dette blir støvete!

Når jeg var ferdig å pusse så var beskjeden fra kona rimelig klar, – Rett i dusjen!

Montering

Laget meg noen avstandsklosser for å få likt mellomrom mellom.

Så tegnet jeg opp hvor skruene skulle være og forborret. Spente også fast en lekt på siden og sørget for at alt var i vinkel Sånn da var en vegg ferdig.

Bruke samme avstandsklosser på sideveggene også

Bunnen i blomsterkasse

Da jeg var tom for materialene fra de gjenbrukte lektene, måtte jeg titte bak garasjen og var så heldig at jeg hadde tatt vare på en 48×48 lekt. Da var det bare å kappe i riktig lengde å kløve etterpå. Og bruk stoppblokk, det gjør jobben så mye enklere.

Sånn var var de ferdig kappet og kløvet.

Lommehull

Jeg bentyttet meg av lommehulls jiggen min for å borre hull til å skru fast bunnen i blomsterkassen.

Filtduk

Innvendig kommer jeg til å stifte på plass en filt duk, fant denne på planstasjen og skal ned å kjøpe den senere i dag.

Ferdig

Tok litt tid dette prosjektet, og mye gikk til pussing. Men, det har vært gøy å gi nytt liv til materialer som i utgangspunktet skulle havnet på fyllinga. Nå «lever» de i mange år til.

 

Facebook Comments