En skuff trenger man ofte i sitt DIY prosjekt. Jeg skal nå forklare hvordan jeg lager skuffer. Denne metoden kan bli brukt i garasjen, som i dette prosjektet. Eller til møbler inne som nattbord, skrivepult, kommode osv. Jeg skal nå lage fire skuffer og få en skuffe seksjon i skapet jeg har laget under arbeidsbenken

Materialer til en skuff

Skufferamme: 13mm kryssfiner
Front: 15mm tykk hobbyplate

Verktøy

Bordsag, Kapp og gjerdesag, Kregs lommehulls jig, Kregs hjørneklemmer, Kregs skuffe jig, drill

Annet

25 mm lommehullskruer, Titebond trelim.

Lage en skuff

Jeg skal lage 4 skuffer i det nye skapet mitt i garasjen.

Mine skuffer skal bli 15 cm dype så still inn fencen på bordsaga til 15 cm.

Da er det bare å kløve i vet

Da har disse riktig bredde

Nå skal alt kappes i riktig lengde. Hvis man måler opp en og en, så kan jeg med en gang si deg at dette ikke blir 100% like lengder så her kommer mitt tips slik at alt blir kappet helt likt. Skru fast et bord som vist på bilde over. De aller fleste kappsager har ferdige hull i fencen til dette. Pass på å skru fast på begge sider av bladet og skjer igjennom. Da får du et snitt i bordet som er skrudd fast og du kan enkelt se hvor bladet kapper og det er lett å måle seg frem

Mål opp riktig lengde, sett en strek og spedd fast en stoppekloss etter streken. Når du nå skyver materialene du skal kappe inntil denne så blir alle helt likt kappet. Lurt ikke sant? 🙂

Da var alt kappet og klart for videre jobb

Da er det frem med lommehulls jigen. Jeg borrer 4 lommehull i front og bakplate til skuffen

Så bruker jeg Kreg sine hjørneklemmer når jeg skal skru sammen skuffen, du får også tak i hjørneklemmer på f.eks biltema eller Jula. Men, kreg sine er garantert best!

Som du ser blir resultatet helt topp og vinkelen er 90 garder!

Montering av bunnplate

Skuffeskinner

For å feste skuffeskinnen så har Kreg en liten fantastisk hjelper. Merk opp og spenn fast, blir da i 100% vater og bare å skru fast.

Sette inn skuffen

Skuff satt inn Skuff

Skuff: Lage fronten

Fronten lager jeg av en 15mm tykk hobbyplate. Etter jeg har kappet og kløvd bordet, så lager jeg en profil med kantfresen.

Renser noen kanter med et stemjern.

Feste håndtak

Så da har man kommet til det siste steget og det er og feste håndtak på skuffen. For å få det perfekte resultatet her, så har jeg bruk en bore jig fra Kreg, jeg bare elsker Kreg Tools og alt de har av jigger.

Start med å måle opp midten på skuffen

Så har jeg justert boremalen til å lage hullene 10 cm fra toppen. Og satt «hullene» på jiggen der de skal være, som i mitt tilfelle er 64mm senter

Da borer man hull.

Finn et fint sandpapir og puss bort steken du har laget

Så fester jeg fronten midlertidig fra utsiden med et par lommehulls skurer

Så skur jeg fast fronten via baksiden

Tilpass skruen til håndtaket slik at det passen tykkelsen på skuffen

Så tar jeg ut de midlertidige skruene og borer meg helt igjennom

Sett inn skruene til håndtaket fra baksiden

De stikker ikke så lagt ut, men dette holder når man skrur de til.

Sånn, da var det på plass 🙂

Resultatet

Her kommer noen bilder fra slutt resultatet. Er fornøyd! Klart hadde dette vært i et møbel som skulle stå inne i huset, hadde jeg brukt litt mer kvalitets materiale på selve skuffen og rammen rundt, men som sagt så er dette i garasjen og det holder 🙂 Håper du ble inspirert til å lage dine egne skuffer til ditt neste DIY prosjekt!
Enjoy 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments