Jeg har ikke et så stort rom hvor jeg snekkerer, og ofte må jeg flytte på bordsagen min. Alle med en bordsag vet hvor irriterende og hvor tungvint det er hver gang man skal flytte den… Så jeg ønsket å lage et rullende bord til sagen.

Gjenbruk av materiale til bordet til bordsag

Når jeg rev en vegg i huset, bestemte jeg meg for å ta vare på alle 2 tom 4 stenderne og det er disse jeg har bruk når jeg har laget dette bordet.

Tegning

Her ser dere tegningen jeg har laget i Sketchup for prosjektet. Ble litt annerledes når jeg satte igjen, da høyden på bordet ble for lav når jeg satte igang. Så jeg laget litt høyere ben på slutten, som jeg festet hjulene

Startet med å kappe lenger

Jeg startet med å kappe alle lengdene jeg skulle bruke, denne gjorde jeg på kapp og gjerdesaga. Etter det laget jeg spor med bordsaga som skal sammenføye det hele.

Sette det hele i sammen

Når alle plankene var klargjort var det bare å sette dette sammen. Jeg brukte lange skruer og trelim

Måtte lage det litt høyere enn planlagt

Jeg måtte laget bordet litt høyre enn planlang, så jeg laget noen ben av klosser som jeg limte sammen og skrudde og limte fast i bordet. Så montere jeg hjulene (kjøpt på biltema).

Kryssfiner som topplate

Jeg har brukt kryssfiner som topplate på bordet og under saga.

 

Hyller

Det som nå gjenstår er noen hyller i dette bordet. Dette kommer senere 🙂

/ Odd Olav

Facebook Comments