Vi har et lite bord i stuen som er helt hvitt. Fruen ønsket seg ny topplate på dette. Så da må man fornye bord og dette er en meget enkel jobb og er gjort på en, to, tre. Det er så enkelt og resultatet blir flott og man får et «nytt» bord på no time.

ny plate på toppen ga oss et nytt bord på en, to,tre!

Fremgangsmåte: Jeg har brukt glattkant 15X120 mm. Toppbordet burde være litt større enn den eksiterende toppen på bordet. Jeg har ikke tatt av den gamle toppen på bordet da denne var limt fast og velger å legge det nye opp på det gamle.

Mål opp hvor stor platen skal være. i mitt tilfelle så skal den nye platen være 48×48 cm.

Kapp til lengden på bordene, jeg har kappet alle 4 samtidig  på 50 cm som er litt lengre enn det jeg trenger

Så skal du kappe 45 graders vinkel på hver side, her tok jeg også å kappet alle 4 bord samtidig.

Legg opp bordene i vinkel og bor opp på 2 sider til skruer og plugger. Jeg har laget denne topplaten på samme måte som jeg gjorde på dette nattbordet. Bruk lim i alle vinkler og skur sammen. Sett inn plugger og skjær av disse når limet har tørket.

Kapp til og lim fast plater i «hullet» på toppbordet. Jeg kunne bruke 2 fulle bredder og måtte laget en liten en i midten for å fylle hele «hullet».

PUSS: Når limet har herdet så er det bare å pusse, pusse og atter pusse, jo bedre jobb du gjør her jo bedre blir resultatet.

Fornye bord

Nå er det bare å lime fast toppen oppe på den eksiterende toppen. Jeg har brukt TEC 7, tror det skal sitte godt 🙂 Så her det bare å beise den nye topplaten når TEC 7 har herdet.

 

Nytt bord

Så enkelt kan man fornye et bord. Se deg rundt i ditt eget hus, kanskje det er et møbel hos deg du også ønsker å fornye.

 

Facebook Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here