Når jeg ryddet garasjen tidligere denne sommren så satte jeg opp en midlertidig arbeidsbenk. Se dette innlegget. Denne var VELDIG ustødig og gikk nesten ikke ann å bruke. Så i dag fartet jeg ned til CarlsenFritsøe Herføl for å kjøpte inn 48x98mm for å bygge nytt understell til arbeidsbenken. Jeg trenger noe som er solid og som er litt høyere enn det bordet jeg hadde.

EN SOLID ARBEIDSBENK, GIR MER ARBEIDSGLEDE!

For første gang i mitt liv har jeg testet å lage en arbeidstegning i Sketchup. Dette var litt spennende og lærerik, men her har jeg mye mer å lære! Legger ved et raskt utkast at arbeidstegning, ikke helt ferdig med det er et utkast 🙂 Dette er nok et program jeg kommer til å bruke en del tid på å sette meg inn i, samt legge ut tegninger av det jeg lager når jeg har fått dreis på det 🙂

arbeidsbenk

Arbeidsbenk – Min Fremgangsmåte

Denne arbeidsbenken er 3 meter lang og jeg skal etterhvert bygge videre på denne. Det ha store arbeidsflater, gir stor frihet -så det kommer til å bli noen meter med benk i min garasje.

materialer
Materialene er på plass

Den fine med CarlsenFritsøe Herføl (Tidligere byggmakker i Sarpsborg), er at de kapper materialene for deg. Du sier bare mål og de kapper det slik at jeg får plass til å legge dette inn i bilen min (har varebil). Hadde jeg handlet dette på Coop Obs, måtte jeg ha kappet dette selv med en sløv håndsag, eller låne henger, da disse lengdene kommer i nesten 5 meters lengder.

Begynn med å kappe til ben i lik lengde. Dette kommer an på høyden du ønsker på din arbeidsbenk hvil

Så skal du kappe til «hjørnet» på alle bord som vist over.  Jeg brukt en bordsag for å få dette enklest mulig.

Ferdige ben

Slik ser ben ut når de er ferdige.

Flere ben skal lages. Jeg bruker også lim sammen med skruer når jeg sette dette sammen

Når alle fire ben er ferdig skal man begynne å montere alt sammen.

Det begynner å nærme seg nå. Kun noen bord igjen.

Ramma er ferdig

Da var ramma ferdig og jeg kan nå begynne å sette på topplaten.

Topplaten er på plass

Jeg valgte å bruke mine gamle topplater, som er meget stive og solide. Vurderte å bruke kryssfiner eller 22mm gulvsponplate som jeg også tror hadde fungert meget bra. Men, de topplatene jeg hadde var nok helt ok (penger spart) Og jeg har flere slike bord, så utvidelse av arbeidsbenken vil da bli lik.

Ferdig!

Må si at denne benken ble meget stødig! Her har jeg også en masse lagringsplass under og man kan lage hyller osv. Hyller skal jeg lage, og kommer tilbake med hvordan jeg lager dette til arbeidsbenken.

Facebook Comments

1 COMMENT

Comments are closed.