Nå om dagen går det bare i småting jeg lager. Blir så rastløst av å ha hjemmekontor så det er godt å komme ut i garasjen på ettermiddagen og kvelden og få gjort til. Denne gangen så fant jeg ut at jeg skulle lage en telysholder i betong. Spennende, har ikke laget så mye i betong før. Denne telysholder kan brukes både inne og ute, da jeg valgte sement for utendørs bruk.

Under følger beskrivelsen på hvordan jeg laget denne tøffe, flotte telysholderen.

Telysholder


Det første man må gjøre er å lage en støpekasse. Jeg fant meg ett kledningsbord, som jeg benyttet. Startet med å kappe til lengden som er utvendig på kassen 40 cm. Kappet til 3 like lenger.


Så gikk jeg bort til bordsagen å klyvet 2 av bordene på midten som vist over, disse skal ta danne rammen på kassen
Så er det bare å kappe til kortsidene, da langsidene allerede har riktig lengde. Sett så dette sammen til en ramme. Jeg benyttet meg av dykkertpistol for rammen. Husk at denne ikke skal sitte så godt sammen, da det må være enkelt å demontere denne når sementen herder.


Så ser den ut fra siden

Trekassen til telysholder
Da er det bare å merke opp hvor telysene skal være i telysholder.


Nå begynner moroa, blande sement.  Gikk med 5. kg med sement til telysholder
Valgte å blande for hånd da det fungerer også fint til småting.
Så er det bare å fylle kassen opp med sement. Pass på å få pakket det godt!


Så dyttet jeg telys ned i den våte sementen til telysholder etter merkene mine. Jeg gikk ut hvert 20. minutt til det begynte å herde få å «snurre» på telysene slik at de ikke skulle sette seg fast.telysholder i betongNår ting har begynt å herde så tar man av rammen rundt telysholder, husk å vente lenge nok så det har satt seg og ikke flyter ut.


Da kan man ta ut telys

Så fjerner man alle kantane til kassenHer er slutt resultatet, blir flott å tenne lys sene sommerkvelder ute.

Dette prosjektet er enkelt og veldig billig. Kostet meg en halv sekk med støp og dermed ca. 20 kr 🙂

Facebook Comments