Må nok innrømme at jeg trives best i garasjen når det gjelder å snekkere 🙂 Å lage møbler og ting å tang er faktisk bedre enn oppussing i huset, men dette må til det også!

Vi trengte sårt en større stue hjemme, og ved å flytte litt på unga «internt» i heimen, så kunne vi frigi et soverom som lå inntil stua.

Bruker en uke av ferien til dette

Valgte å bruke en uke av ferien på dette prosjektet, eller så hadde vi vel ALDRI blitt ferdige hvis vi skulle brukt kvelder og helger på dette, og måtte da lenge ha bodd i et kaos.

Riving av vegger

Det var 2 stk vegger som måtte rives. Den ene var en lettvegg jeg satt opp for noen år siden og den andre veggen var fra når huset var nytt, og for en «dritt» vegg. Det var noen spesielle tunge sponplater som jeg måtte kappe her og der for å får ned. Men, det gikk til slutt takket være hjelp fra svoger 🙂

sdfsdf
En vegg er revet og og den neste står for tur

Taket

Da var det bare  å sette igang å sparkle å male taket. Dette tok en hel arbeidsdag. Det ble 2 strøk med maling.

Vegger

Det ble kjøpt inn veggplater fra Coop OBS Bygg. Samt at jeg ønsket å fore ut den ene veggen litt da det var fra før en vinkel på denne veggen, men ønsket en rett vegg.

Jeg satte sammen veggen på gulvet for så å heise den opp på plass. Tok den 1 cm kortere i bredden og 2 cm kortere i høyden enn det målene var der den skulle plasseres. Så brukte jeg kiler på siden og opp mot taket når jeg skulle skru fast veggen.

Under ser man veggen på plass, med isolasjon. Til venstre ser man eksisterende vegg. Denne legger jeg bare nye plater over og den nye veggen flukter med eksisterende plater på veggen

Da er det bare å begynne å kle den nye veggen med plater

På bilde under ser man slutt resultatet.

Veggen med vinduer får også nye plater:)

 

Gulv

Vi valgte å legge det nye gulvet opp på det eksiterende gulvet. Hadde planer om å heve dørene, men gikk bort fra dette da det nye gulvet ikke kom til å komme over dørterskel.

Gulvet vi valgte var fra Pergo og ROMANTIC OAK, PLANK. Et virkelig flott gulv. Tok lengre tid å legge dette gulvet enn det jeg hadde planlagt, men dette kom av kriker og kroker her og der…

Det ble et flott gulv syntes vi 🙂