Oppevaring av vinylplater er mitt neste lille prosjekt. Dette er noe jeg lenge har  tenkt å lage, og i dag startet jeg med en ny vinylkasse. Min samling av vinyl er ikke stor, da jeg DESVERRE solgte hele samlingen min for 10 år siden.. og jeg hadde MANGE vinylplater! Men, CD´er hadde jo kommet for å bli og MP3 hadde jo også kommet så jeg tenkte at vinyl var helt ute av «moten» og solgte rubbel og bit.. Og dere kan tro jeg ANGERER BITTERT!

Jeg har også på dette prosjektet bruk kapp og rest materiale. Det eneste jeg måtte kjøpe var rammen på toppen og det er en glattkant kjøpt på Coop OBS Bygg. Her har jeg brukt en Glattkant furu 15×070 som kostet kr. 67,- Så dette er utgiften jeg har hatt til denne lille prosjektet.

DEt å lage en egen «vinylkasse» gjør noe ekstra med vinylsamlingen din!

Her kommer min fremgangsmåte på hvordan jeg laget denne vinylkassen og inspirasjon for å lage akkurat denne fikk jeg på Youtube en gang, men husker ikke hva jeg søkte på så jeg finner den ikke igjen. Tror nok at denne er rimelig lik den jeg så på Youtube.

Til ben har jeg brukt 48X98 mm konstruksjonsvirke. Kapp alle bena i samme høyde, jeg har valgt 55 cm. Merk så opp hvor planken i mellom skal felles inn. Jeg har valgt at ca 15 cm av toppen på vinylen skal syntes over vinylkassen.

Så merker du opp dybden på planken som skal felles ned.

Så tar du en håndsag og lager noen snitt ned til streken for dybden på planken

Ta et stemjern og rens opp kuttet du har laget. Spenn fast planken, det gjør jobben enklere.

Bruk et 8mm bor som jeg har boret 1 cm ned i planken for å få plass til treplugg for å skjule skruen

Så kapper du opp til rammen rundt, kortsiden hos meg er 37 cm og langsiden er 55 cm. Og kortsiden skal festes på innsiden av langsiden (Håper du skjønte hva jeg mente)
Merk opp hvor du skal borre. Etter du har boret et lite, hull så tar du et bor som har samme diameter som trepluggene dine. Du skal nemlig skjule alle skruer.

Da er det bare å sette sammen rammen. Pass på at alt er i vinkel hele tiden når du fester dette fast. Bruk gjerne trelim i mellom plankene, da vil dette sitte bedre.

Rammen vinylkasse er skrudd sammen, sjekk at alle hjørner er i vinkel.

Nå er det benene som skal på plass. Sett disse inne i hver hjørne. Fest først 2 ben på langsiden av kassen. Så legger du på planken som skal innfelles, bruk lim og bank denne på plass, så skal du borre et liten hull og lage hull på treplugg. Deretter skrur du dette sammen. Gjør tilsvarende på andre siden, men da burde du først legge inn planken som skal nedfelles, før du setter ben fast i rammen.

Så skal også ben skrus fast på andre siden, her har jeg valgt å sette hull på skrått. Merk opp, bor først et lite hull for så borre opp for treplugger og skru fast. (8mm i mitt tilfelle)

Bruk godt med lim

Da kassen skrudd sammen over hele. Så tar du lim i alle hull og setter inn treplugger, bruk godt med lim. Vri de litt når du dytter de inn og bank forsiktig etter på men en gummi-hammer.

Vinylkasse

Da er det bare en ta seg en god pause og vente på at limet skal tørke/herde for man sager av trepluggene

Når limet har tørket/herdet så sages de av med håndsag

Så er det bare å pusse, pusse og atter pusse! Jeg runder av alle hjørner med slipemaskin

Puss overalt, jo mer du pusser jo bedre blir sluttresultater.

Spenn fast vinylkassen så det blir enklere å pusse

Når alt er pusset ser det ut som at rammen «flyter» i hverandre -i hjørnene. Dette gir et flott resultat.

Da er det beising som står for tur.

Ferdig beiset og nå er det bare å tørke og få vinylkassen inn i hus 🙂

Stilig vinylkasse

Vinylkasse som garantert vil fremheve seg i hjemmet.

Sånn, nå har mine vinylplater fått seg et flott sted for oppbevaring og er lett tilgjengelig. Denne vinylkassen vil garantert få oppmerksomhet.

Ja, min vinylsamling er ikke så stor for øyeblikket men et par / tre nye plater i måneden blir det, så denne vinylkassen skal fylles opp etterhvert med herlig musikk og nytes når snart om litt høstmørket setter inn.

Håper dette var til inspirasjon og at du selv lager noe eget. Ikke en vinylkasse kanskje, men at måten jeg har laget denne på gir deg en ide om noe du selv kan lage!

Facebook Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here